
Herkullinen herkkusienipasta
Tämä herkullinen pasta oli helppo valmistaa. Kuullotetun sipulin sijaan käytimme hunajalla karamellisoitua purjoa. Purjo on myös hyvä vaihtoehto korvaamaan sipulin monissakin ruoissa silloin kun vatsa ei kestä sipulia. Purjo on yleensä herkkavatsaisemmille hellempi vaihtoehto.
Juuston tähän voisi korvata jollain muullakin voimakkaalla juustolla, mutta Pirkka Parhaat Gruyere -juusto toimi kyllä täydellisesti.
Ainekset
- 1 pkt Tuoreita ruskeita herkkusieniä
- 250 g Tuorepasta
- 3 rkl Hunaja
- 4 rkl Oliiviöljy
- 100 g Gruyere-juusto
- 0.5 kpl Purjo
- 2 kpl Lime
- 1 kpl Kasvisliemikuutio
- 2 kpl Valkosipulinkynnet
Valmistusohjeet
Huuhtele ja silppua puolikas purjo ja valkosipuli
Lisää pannulle oliiviöljyä, kuullota miedolla lämmöllä purjoa ja valkosipulia, lisää hunaja, mausta suolalla
Keitä pasta ohjeen mukaan suolaisessa keitinvesessä
Pese ja siivuta herkkusienet
Lisää pannulle voita ja herkkusienet, paista herkkusienet kauniin ruskeiksi
Ota pannulle pastan keitinvettä n. 2dl ja purista limen mehu, lisää kasvisliemikuutio
Raasta juusto sekaan ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut
Sekoita kastike keitetyn, valutetun pastan sekaan ja tarjoile.



