
Japanilainen kaalipannukakku eli Okonomiyaki
Okonomiyaki on herkullinen japanilainen kaalipannukakku, joka toimii niin aamiaisena, brunssina, lounaana tai vaikka päivällisenäkin.
Okonomiyaki on kuulunut on pitempään meidän perheen suosikkeihin ja etenkin viikonlopun brunssina se on tosi toimiva herkullinen ruoka. Myös meidän lapset tykkää siitä todella paljon ja jostain syystä etenkin Okonomiyaki-kastike on meidän lapsille suurta herkkua. Tosin meidän 2,5v ja 4,5v lapsilla onkin ehkä vähän hassu maku ruokien suhteen. Okonomiyaki-kastiketta saa malmiina ainakin Aasia-kaupoista, joita täältä Oulustakin löytyy jo useampia. Samalla käynnillä kannattaa ostaa myös ihanaa japanilaista Kewpie-majoneesia, joka maistuu tosi monien japanilaisten ruokien kanssa. Nykyään sitä saa myös ainakin joistakin K-ruokakaupoista, mutta Aasia-kaupoissa sen hinta on yleensä puolet halvempi. Okonomiyakin päälle kuuluisi ehdottomasti myös kevätsipuli, mutta meillä ei sattunut olemaan sitä tällä kertaa jääkaapissa ja tehtiin ruoka vähän extemporena myöhäisenä aamiaisena. Myös seesaminsiemet kuuluu ateriaan.
Huom. okonomiyaki-kastikkeen voi valmistaa myös itse jos valmiin kastikkeen hankkiminen aiheuttaa päänvaivaa. Se valmistuu helposti esimerkiksi tällä reseptillä: 3 rkl teriyakikastiketta 2 rkl ketsuppia 2 rkl worcestershirekastiketta, jota löytyy todennäköisesti mistä vaan ruokakaupasta. Vinkki! Jos ostat ison kaalin, voit toisena päivänä käyttää osan kaalista Meksikolaiseen papu-kaalipataan.
Ainekset
- 0.5 kpl Kaali
- 2 kpl Kananmunat
- 2 dl Vehnäjauhot
- 0.5 dl Okonomiyaki-kastike
- 0.5 dl Kewpie-majoneesi
- 2 kpl Kevätsipulin varret
- 1 rkl Seesamiöljy
Valmistusohjeet
Leikkaa 250 grammaa kaalia mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä, veitsellä tai raasta raastimella.
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi tai silpuksi veitsellä tai saksilla.
Sekoita jauhot, 3dl vettä, munat, leivinjauhe, tasaiseksi taikinaksi, lisää suola ja sekoita. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja seesamiöljy. (voit käyttää myös esim. rypsiöljyä)
Lorauta rypsiöljyä pannulle (valurautapannu on tähän paras) ja kuumenna. Lisää puolet taikinasta pannulle. Paista okonomiyakia kuumalla pannulla, kunnes pohja ruskistuu. Käännä ja alenna vähän lämpöä. Paista yhteensä n. 8–10 minuuttia, kunnes molemmat puolet ovat kauniin ruskeita.
Kumoa varovasti lautaselle ja paista toinen saman kokoinen pannukakku.
Leivitä okonomiyakin päälle kauniiksi ruudukoksi okonomiyaki-kastike ja majoneesi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.





