
Myskikurpitsapelti
Resepti on muunneltu versio K-ruoka reseptien Papu-kasvispellistä. Testasimme tätä reseptiä pienillä muutoksilla ja yksinkertaistamalla työvaiheita. Annoksista tuli todella herkulliset ja ruoka maistui hyvin myös perheemme pienille lapsille.
Ainekset
- 1 pkt Valkoiset pavut
- 1 pkt Pirkka ruusukaaleja
- 1 kpl Myskikurpitsa
- 1 dl Pekaanipähkinät
- 3 rkl Hunaja
- 2 dl Turkkilainen jugurtti
- 3 rkl Sitruunanmehu
- 1 kpl Korianteri
- 1 kpl Lehtipersilja
- 4 rkl Oliiviöljy
Valmistusohjeet
Leikkaa myskikurpitsa halki ja koverra siemenet pois lusikalla. Viipaloi kurpitsanpuolikkaat ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
Pese ruusukaalit ja asettele ne pellille yhdessä valutettujen papujen kanssa. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää pekaanipähkinät. Laita pelti vielä uuniin 5 minuutiksi.
Valmista vihreä kastike sekoitamalla silputtu korianteri, lehtipersilja, hunaja ja 2rkl oliiviölyä, mausta suolalla ja pippurilla
Valmista sitruunainen jugurttikastike sekoittamalla jugurtti ja sitruunanmenu
Valuta yrttikastike paahdettujen kasvisten pinnalle. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.


